Barcelona

Un grup d'activistes imita Sánchez Gordillo i assalta un súper a Vilafranca

Un grup d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha emulat l'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, i ha irromput a l'interior del supermercat Dia de l'avinguda Tarragona de Vilafranca del Penedès per obtenir aliments per a famílies sense recursos.

RedaccióActualitzat
Un grup d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, PAH, ha emulat l'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, i ha irromput a l'interior del supermercat Dia de l'avinguda Tarragona de Vilafranca del Penedès per obtenir aliments per a famílies sense recursos. Els activistes haurien pogut treure diversos carros plens d'aliments.
 
Els Mossos d'Esquadra s'han dirigit fins al súper i han pogut identificar una de les persones que sortia amb un carro amb aliments sense pagar, de manera que l'han denunciat per una falta de furt, ja que el valor dels productes sostrets no depassava els 400 euros, segons fonts de la policia catalana. Es tracta d'una dona, que anava acompanyada per un advocat i que, en arribar a la caixa, ha mostrat una targeta de crèdit sense fons i ha superat el punt de control sense pagar.

Tot i això, els altres autors d'aquesta actuació al súper han pogut sortir del comerç sense ser identificats, sense pagar i amb el carro de la compra ple d'aliments de primera necessitat, segons fonts pròximes al cas.

Una vintena de persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha secundat la protesta mostrant el seu suport a les persones que s'emportaven els productes de primera necessitat. En un comunicat, la PAH de l'Alt Penedès justifica aquesta actuació davant la "situació extrema" que pateixen algunes famílies de la comarca, amb la finalitat d'assegurar la seva subsistència i la seva alimentació.

Segons aquesta plataforma, les famílies a les quals lliuraran els productes de primera necessitat sostrets del supermercat no poden fer front a la majoria de despeses domèstiques, ja que no tenen cap tipus d'ingrés que els permeti garantir la correcta alimentació dels seus fills.

Per la seva banda, una portaveu de la cadena de supermercats Dia ha lamentat la situació per la qual travessen les persones desnonades i ha assegurat que la seva empresa fa "el que pot" en el marc de la seva responsabilitat social.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut