Madrid

La Seguretat Social fa servir per primer cop una de les reserves de les pensions

Va ser al juliol i es van fer servir 4.400 milions d'euros del Fons de Prevenció i Rehabilitació, que aquell mes comptava amb 4.600 milions. El govern espanyol no descarta recórrer al Fons de Reserva de les Pensions si és necessari.

RedaccióActualitzat
La Seguretat Social ha reconegut haver utilitzat per primer cop una de les reserves de les pensions per pagar aquesta mena de prestacions. Va ser al juliol i es van fer servir 4.400 milions d'euros del Fons de Prevenció i Rehabilitació, que aquell mes comptava amb 4.600 milions. És a dir, que ara només hi queden 200 milions.

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, ha assegurat que en cap cas s'han utilitzat els diners del Fons de Reserva de les Pensions, que actualment compta amb 67.000 milions d'euros. No ha descartat, però, recorre-hi si fos necessari.

El fons al qual s'ha recorregut es nodreix dels excedents de les mútues d'accident de treball i de malaltia professional.

Des del PSOE han reclamat al govern de Mariano Rajoy que no faci servir el Fons de Reserva "per intentar arreglar els seus errors en política pressupostària". En un comunicat, els socialistes alerten que el fons es va crear per afrontar "situacions de dèficit estructural motivades per l'envelliment de la població, i no per caigudes de l'activitat econòmica".

El PSOE ha suggerit al PP que, si necessita diners, gravi les grans fortunes o faci tornar a cotitzar els cuidadors de persones amb dependència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut