Barcelona

El govern sobre la Diada: "Hem d'aprofitar el que serà aquest aparador per demostrar el que som"

"Aquest no és un Onze de Setembre qualsevol", considera el portaveu del govern, Francesc Homs, que en la presentació dels actes de la Diada ha admès que "probablement alguns" ens miraran "amb aquell somriure sorneguer de mirar a veure què fan els catalans".

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, que ha presentat els actes de la Diada, creu que "aquest no és un Onze de Setembre qualsevol" i que s'ha d'aprofitar l'avinentesa. "Ens mirarà molta i molta fent de fora, probablement alguns amb aquest somriure sorneguer de mirar a veure què fan els catalans, però hem d'aprofitar el que serà aquest aparador per demostrar el que som, el que pensem i com ens afirmem com a nació i com a país, cadascú amb els matisos que hi vulgui posar".

Homs ha comparegut juntament amb el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, per explicar els actes que organitzen el govern i la cambra conjuntament, i ha demanat que totes les activitats de l'Onze de Setembre siguin una "mostra col·lectiva d'una manera de fer, d'un tarannà, el d'aquest país, que combina afirmació nacional, contundència en els plantejaments i una expressió pacífica, democràtica i festiva a l'hora d'exercir aquests plantejaments".

La possible absència del PPC

El portaveu del govern ha fet referència a la possible absència de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, per recordar que no hi ha faltat mai ningú fins ara i que "fóra bo que tothom pogués participar en tots els actes que s'organitzen". Per Homs, cadascú pot posar el seu accent, però la Diada és "un tresor col·lectiu". Les visions partidàries són legítimes, ha continuat, però s'han de canalitzar en el marc de les institucions i dels debats públics, "i no confondre el que és una expressió col·lectiva amb la possibilitat de confrontar idees, propostes i programes".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut