La pancarta que encapçalarà la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana amb el lema "Catalunya, un nou estat d'Europa".
La pancarta que encapçalarà la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana amb el lema "Catalunya, un nou estat d'Europa".
Barcelona

L'ANC creu que el poble està preparat per a la independència i que cal un pas endavant del govern

Els organitzadors de la manifestació independentista de l'11-S volen que la mobilització serveixi per demostrar que el poble està preparat per a la independència i que cal un pas endavant del govern i les institucions catalanes.

RedaccióActualitzat
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadora de la manifestació independentista de l'11-S, preveu que la marxa serà multitudinària. Asseguren que ja s'han omplert 700 autocars que vindran d'arreu de Catalunya i tres trens, dos que sortiran de Figueres i un de Manresa.

Una mostra, diuen, que la societat catalana està preparada per fer el pas cap a la independència i que, per tant, el govern ha de moure fitxa. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha deixat clar quin és l'objectiu d'aquesta manifestació: "El que volem és mostrar al nostre govern, a les nostres institucions, que el poble està preparat. I que necessitem que ells facin un pas endavant. Que volem ser un país lliure, un país europeu, lliure i sobirà. I que volem la independència d'aquest país".

Els organitzadors diuen que l'objectiu és sumar però també recorden que és una manifestació independentista i que altres pancartes no comptaran en al·lusió a alguns partits i entitats que han manifestat voler anar amb pancarta pròpia.

La manifestació començarà a les sis de la tarda a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb la Gran Via, a Barcelona. La marxa avançarà per la Gran Via fins a Pau Clarís, baixarà per Via Laietana fins arribar al passeig d'Isabel II. La manifestació acabarà a prop del Parlament, on la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, rebrà una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana. A les portes del Parlament es convidarà tothom a aixecar una cartolina verda a favor de la independència.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut