Madrid

Merkel es mostra "impressionada" per l'agenda reformista espanyola

"És un camí difícil, però estic convençuda que és el correcte", ha afirmat la cancellera després de reunir-se a La Moncloa amb el president espanyol, qui, per la seva banda, ha refermat el compromís amb aquestes reformes. Tots dos mandataris han evitat valorar l'esperat anunci del BCE sobre el programa de compra de deute sobirà.

RedaccióActualitzat
Angela Merkel ha passat per La Moncloa per reiterar el seu suport a l'agenda reformista posada en marxa per l'executiu espanyol. "Estic impressionada", ha assegurat Merkel, que ha afegit que "és un camí difícil, però estic convençuda que és el camí correcte".

Per la seva banda, Rajoy ha refermat el compromís amb l'agenda de reformes, que ha qualificat del "segell d'identitat" espanyol. "Farem tot el que calgui per resoldre de manera definitiva la crisi de l'euro", ha assegurat el president espanyol, que s'ha reunit amb la cancellera i després tots dos han dinat amb el centenar d'empresaris espanyols i alemanys que s'han trobat per analitzar el rellançament de les relacions comercials i les inversions entre tots dos països.

En una roda de premsa conjunta, els dos mandataris han negat que s'hagin pactat condicions per a Espanya o nous ajustos més enllà dels ja anunciats. "No he vingut a dir quines reformes ha de fer Espanya", ha assegurat Merkel.

Cap valoració de l'anunci de Draghi


La compareixença de Rajoy i Merkel ha coincidit amb el temps amb la del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, que tal com ja s'havia filtrat ha anunciat un programa de compra de deute sobirà sempre que els països s'acullin al fons de rescat. Cap dels dos mandataris, però, ha volgut valorar el contingut de la roda de premsa de Draghi.

Tot i això, el president del BCE ha explicat que el pla per comprar deute als països que hagin demanat el rescat s'ha aprovat amb un vot en contra, un vot que tot apunta que és el del Bundesbank.

Roda de contactes

Rajoy i el seu gabinet han mantingut contactes a tots els nivells amb els seus socis europeus al llarg dels últims mesos i setmanes, i compta amb el suport de dirigents com el president francès, François Hollande, el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, o el primer ministre italià, Mario Monti, un altre dels principals interessats en la intervenció del BCE.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut