Sant Joan Despí

L'ANC: "Comptarem a tothom que hi vagi com a independentista"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, creu que les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida o Pere Navarro afirmant que no és una manifestació independentista mostren que els fa por. Afegeix que "comptarem tothom que vingui com a independentista".

Actualitzat
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha afirmat que que no hi ha cap dubte sobre el caràcter clarament independentista de la manifestació. En declaracions a "Els matins" de TV3, Carme Forcadell ha assegurat que el lema és un, molt clar, i que no hi ha cap ambigüitat en aquest sentit. Per això, Forcadell ha advertit tota la classe política que tothom qui vagi a la manifestació comptarà com a independentista, i ha assegurat que declaracions com les de Pere Navarro o Josep Antoni Duran i Lleida, afirmant que la manifestació no és pro independentista, demostren que, en certs sectors, la convocatòria de demà fa por.

"Molta gent no vol que la manifestació sigui independentista perquè els fa por. Jo crec que aquesta manifestació els fa por. S'han trobat amb un poble que vol la independència", ha dit Forcadell a "Els matins" de TV3 preguntada sobre les declaracions d'aquests líders polítics expressades aquest cap de setmana.

En aquest sentit, la presidenta de l'ANC ha insistit que no volen "que ningú ens desvirtuï l'objectiu" i ha advertit que -donat que el lema i la convocatòria de la manifestació és clarament independentista- ells comptaran tots els assistents com a independentistes. "Comptarem a tothom que hi vagi com a independentista", ha dit Forcadell, que ha considerat que si algú no ho és i hi vol anar "potser s'ho hauria de replantejar".

L'objectiu:

Sobre els objectius que s'han marcat, Forcadell ha dit que consideraran que la manifestació ha estat un èxit si és "multitudinària, unitària i pacífica".

Pel que fa a l'assistència, des de l'ANC no es marquen una xifra, sinó que quedi clar que és la més gran de la història.

"No volem entrar en la guerra de xifres
, perquè les xifres moltes vegades han estat mentida, perquè per raons d'espai eren impossibles, però en imatges volem que es vegi que és la més massiva mai feta en el país", ha dit Forcadell.

"Volem mostrar en imatges que és la més gran de la història", ha conclòs la presidenta de l'ANC.

L'endemà:

Carme Forcadell vol que el president Artur Mas els rebi en dos o tres dies després de l'11-S, així com també la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Sobre la trobada amb Mas, la presidenta de l'ANC ha dit que volen parlar-hi abans de la seva trobada amb Rajoy, encara que han deixat molt clar que ells no tenen res a dir sobre el pacte fiscal, perquè el veuen superat. Forcadell ha afegit que està convençuda que el govern també ho creu així, però que han de fer el tràmit.

Sobre el dia 12-S, Carme Forcadell ha dit que els catalans són conscients que "no tindrem la independència, tocarà llevar-se i anar a treballar", però ha expressat la seva convicció que ho faran "amb més força, perquè veurem que som molts i que estem units".

"Ens haurem enfortit com a poble i sortirem més reforçats", ha considerat Forcadell, que ha afirmat que si la manifestació és un èxit "en mesos veurem canvis radicals en política".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut