Madrid

Rajoy, sobre la manifestació de la Diada: "Ara no és hora de guirigalls ni embolics"

En una entrevista a TVE, el president espanyol ha afirmat que ara "no toca l'embolic, ni la disputa, ni la polèmica", sinó unir-se per crear ocupació. També ha afirmat que encara no té decidit si demanarà el rescat i que no acceptarà condicions sobre polítiques concretes.

RedaccióActualitzat
Mariano Rajoy no vol ni sentir a parlar d'un procés d'autodeterminació de Catalunya. En una entrevista a TVE, preguntat per la manifestació de la Diada i sobre fins on està disposat a arribar en una negociació del pacte fiscal, el president espanyol ha afirmat que ara "no toca l'embolic, ni la disputa, ni la polèmica", sinó unir-se per crear ocupació. Rajoy ha remarcat que, ara, Espanya "no està per guirigalls" sinó per cooperar i crear llocs de treball.

Rajoy ha afegit que Catalunya té "700.000 persones que volen treballar i no poden" i ha demanat que es "fixin les prioritats". "Catalunya té problemes molt greus, el primer, l'atur, problemes de dèficit i de deute, i aquests problemes els té el conjunt d'Espanya i moltes comunitats, i ara no toca ni l'embolic, ni la disputa ni la polèmica", ha argumentat.

El dirigent popular convocarà una Conferència de Presidents a l'octubre, que, segons ell, servirà per lluitar plegats per l'ocupació.

El president espanyol també ha afirmat que encara no té decidit si demanarà el rescat, paraula que ha fet servir. Tampoc ha volgut avançar quines seran les línies vermelles del govern espanyol a l'hora de negociar-lo, però ha assegurat que no acceptarà condicions sobre polítiques concretes a l'hora de fer retallades.

Rajoy ha afirmat que no es tocaran les pensions i, en canvi, ha dit que hi haurà "impostos verds". Segons ell, és més important reduir el dèficit "que no això que tothom anomena el rescat".

També ha considerat "repugnant" l'excarceració de l'etarra Uribetxeberria, però ha argumentat que "les lleis no volen que ningú mori a la presó".

Aquesta ha estat la primera entrevista de Rajoy a la televisió des que va arribar a La Moncloa.





VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut