Imatge d'arxiu d'un professional que fa proves per detectar un possible càncer
Imatge d'arxiu d'un professional que fa proves per detectar un possible càncer
Estats Units

Científics catalans descobreixen com les cèl·lules mare d'un tumor cancerós es tornen resistents a la quimioteràpia

L'estudi dels dos cientítics catalans obre noves vies per a la prevenció i el tractament de la malaltia, amb uns resultats que podrien aplicar-se als pacients en un termini de dos o tres anys.

RedaccióActualitzat
Dos científics catalans han descobert com les cèl·lules mare d'un tumor cancerós es tornen resistents al tractament tradicional de la quimioteràpia. És un pas molt important en la lluita contra aquesta malaltia i la seva prevenció, com ha assegurat l'oncòleg de l'Hospital Mont Sinaí de Nova York Josep Domingo-Domènech.

L'estudi d'aquests metges s'ha centrat en el càncer de pròstata, però es pot extrapolar a la resta. Els seus resultats han permès desenvolupar una nova estratègia terapèutica, basada en la combinació de quimioteràpia, per eliminar les cèl·lules tumorals, i inhibidors selectius, que destrueixen la cèl·lula mare, com ha explicat Carles Cordon-Cardó, del Departament de Patologia de l'Hospital Mont Sinaí.

Els dos científics catalans responsables de la descoberta preveuen que aquest nou tractament contra el càncer es pugui començar a aplicar en pacients d'aquí a dos o tres anys.
Anar al contingut