Tarragona, Lleida, Girona,

Les ofrenes de Tarragona, Girona i Lleida per la Diada, més reivindicatives i participatives que mai

Els actes institucionals de la diada de l'Onze de Setembre a les capitals de província han destacat enguany pel seu to marcadament reivindicatiu i pel rècord d'entitats, sindicats i partits polítics que hi han participat.

RedaccióActualitzat
Arreu de Catalunya s'ha celebrat ofrenes florals aquest dimarts al matí dins els actes institucionals de la diada de l'Onze de Setembre. Mentre a Barcelona, l'ofrena davant del monument de Rafael Casanova ha donat el tret de sortida als actes commemoratius, a les diferents capitals de província s'han celebrat ofrenes que han destacat per l'alt grau de participació i pel to marcadament reivindicatiu. Entitats, associacions, partits polítics i institucions s'han implicat més que mai en els actes.

Tarragona, amb rècord d'ofrenes

A la ciutat de Tarragona, s'hi han fet més ofrenes que mai. Una quarantena d'entitats, sindicats i partits polítics han volgut homenatjar Rafael Casanova.

L'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha dit que serà ineludible un referèndum sobre el futur de Catalunya. Dins de la província també hi ha hagut ofrenes a Reus, Móra d'Ebre, Montblanc o el Vendrell, per citar algunes de les poblacions més importants. I a Amposta han penjat la senyera al pont, com és tradicional.

Girona, més reivindicativa que mai

L'acte institucional unitari que s'ha fet a Girona, al saló de descans del Teatre Municipal, ha tingut un to més reivindicatiu que mai. També s'hi ha fet referència als incendis d'aquest estiu a l'Empordà. Els actes s'han concentrat al matí, i, en els convocats per l'ADAC i el Casal El Forn a la plaça del Vi, hi ha hagut més assistents que en ocasions anteriors.

La manifestació convocada per la CUP i Arran ha recorregut el centre de Girona amb el lema "Ni pacte fiscal ni pacte social: independència i socialisme".

Lleida, dos escenaris clau

I, a Lleida, la Diada ha tingut dos escenaris clau. Per tercer any consecutiu, el turó de la Seu Vella de Lleida ha estat el referent per a la celebració dels actes d'aquest Onze de Setembre.

L'escriptor Josep Vallverdú ha estat l'encarregat de llegir el pregó en aquest espai, que substitueix el Roser, símbol de la resistència a l'exèrcit de Felip V. Tot i que, al Roser, s'hi fan obres per convertir-lo en parador nacional, aquest dimarts encara s'hi han fet ofrenes florals, com la de la CUP, que ha reunit un miler de persones en una manifestació pel centre històric.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut