Barcelona

L'ANC demana al Parlament i a Mas que comencin el procés d'independència de Catalunya

Una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana i l'Associació de Municipis per la Independència demana a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que la cambra comenci el procés de secessió d'Espanya i a Artur Mas, que convoqui un referèndum d'autodeterminació.

RedaccióActualitzat
L'Assemblea Nacional Catalana i l'Associació de Municipis per la Independència han demanat al Parlament que iniciï la secessió de l'estat i al president de la Generalitat, que convoqui un referèndum d'autodeterminació. Una delegació de les organitzacions convocants de la multitudinària manifestació per la independència d'aquesta Diada ha demanat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que la cambra "escolti el clam del poble". També han sol·licitat que Artur Mas els rebi en un termini màxim de dos dies, petició que De Gispert ha afirmat que serà atesa.

"Demanem als nostres representants polítiques que iniciïn el procés de secessió", ha afirmat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha ha garantit a Mas que tindrà el "suport incondicional" dels manifestants si convoca eleccions anticipades per fer un referèndum per a la independència.

"El poble de Catalunya no pot esperar, necesitem que escolti la veu del poble, que avui ha demostrat a Catalunya, Europa i el món que volem ser un nou Estat d'Europa", ha afirmat Forcadell.

De Gispert ha felicitat les dotzena de representants de l'ANC i l'AMI per haver mobilitzat massivament la ciutadania. "S'ha fet amb un to reivindicatiu innegable amb ganes de demostrar que el poble és viu i que Catalunya no està adormida", ha destacat la presidenta del Parlament. De Gispert, que ha seguit la manifestació des del seu despatx, ha remarcat que era "un goig" rebre la delegació i ha afegit que Artur Mas té "el compromís" de parlar amb els promotors de la marxa independentista en menys de 48 hores.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut