Barcelona

La marea independentista, notícia de portada arreu del món amb mitjans com la BBC, "Le Monde" o Al-Jazeera

No només se n'han fet ressò diversos mitjans, sinó que l'edició digital del canal de notícies de la cadena britànica BBC l'ha escollida com a notícia més destacada de totes durant una estona, amb el titular "Clam massiu en la marxa per la independència de Catalunya".

RedaccióActualitzat
La històrica manifestació per la independència de Catalunya de l'Onze de Setembre 2012 ha estat notícia de portada arreu del món. No només se n'han fet ressò diversos mitjans, sinó que l'edició digital del canal de notícies de la cadena britànica BBC l'ha escollida com a notícia més destacada de totes durant una estona, amb el titular "Clam massiu en la marxa per la independència de Catalunya".

A França ,el diari "Le Monde" titula: "Una marea humana reclama la independència". Sense entrar en consideracions històriques, posa l'accent en la crisi econòmica com a detonant d'aquesta explosió nacionalista.

El britànic "The Guardian" remarca que una manifestació massiva "marca una fita" en el moviment independentista i amenaça de trencar amb el govern federal d'Espanya.

Als Estats Units, el "Washington Post" ho resumeix així: Desenes de milers de persones indignades per la crisi financera d'Espanya protesten a Catalunya.

A Itàlia "Il Sole" titula "Un milió i mig de persones al carrer per la independència". Per la seva banda, "La Reppublica" ho qualifica d'ultimàtum de Catalunya a Espanya: o rep ajuda o optarà per la secessió.

L'edició europea d'Al-Jazeera també recull la manifestació massiva per la independència i remarca que els catalans consideren que Espanya els perjudica.

El diari argentí "La Nación" es refereix a la manifestació com la més multitudinària des de fa anys i com un nou maldecap per al president Mariano Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut