Madrid

Rajoy evita parlar de la manifestació de la Diada i Sáenz de Santamaría demana "no equivocar-se en un país amb cinc milions de parats"

El president espanyol ha entrat ràpidament al Congrés dels Diputats sense fer declaracions i ha evitat respondre les preguntes dels periodistes. Sáenz de Santamaría ha demanat analitzar la marxa amb "fredor" i actuar "amb responsabilitat".

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no ha fet cap comentari sobre la manifestació de l'Onze de Setembre a favor de la independència. Aquest dimecres al matí, Rajoy ha entrat ràpidament al Congrés dels Diputats sense fer declaracions i ha evitat respondre quan alguns periodistes li han demanat si creia que Espanya té un "problema" amb Catalunya.

Qui sí que n'ha parlat és la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha demanat analitzar la marxa amb "fredor" i ha insistit que, en aquests moments, la prioritat és sortir de la crisi. Com ja va fer dimarts al vespre, Sáenz de Santamaría ha apostat perquè "sortim tots junts de la crisi", ja que Espanya està passant un moment "difícil" i cal actuar "amb responsabilitat". En la sessió de control al govern, la vicepresidenta primera ha assegurat que "convé no equivocar-se" en un país amb cinc milions de persones sense feina.

Posada creu que cal "prendre'n nota"

Per la seva banda, el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, ha dit que manifestacions com la de la Diada no creu "que ajudin", tot i que ha apuntat que "cal prendre'n nota políticament". Posada ha explicat que, per superar la crisi, "el millor per a tots és asseure's, col·laborar i buscar millorar", tot i que ha apuntat que "els ciutadans tenen tot el dret a manifestar-se". En declaracions als passadissos de la cambra baixa, Posada ha dit que "una reunió d'aquesta entitat és una cosa a tenir en compte".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut