Barcelona

Herrera insta a sumar majories àmplies per no dividir el país

El líder d'IC creu que les forces polítiques catalanes han de començar a treballar unides pel dret a decidir dels catalans, però fer-ho seguint les majories àmplies per no fracturar el país.

RedaccióActualitzat
L'endemà de la manifestació, el líder d'IC, Joan Herrera, creu que les forces polítiques catalanes han de començar a treballar unides a partir d'avui pel dret de decidir dels catalans. Herrera considera, però, que calen majories més àmplies que no divideixin el país: "El que és important i és determinant és que aquells que diem que no acceptem el manteniment de l''statu quo', el 'trágala' que planteja Madrid, ens posem d'acord en l'exercici del dret de decidir i que en el procés anem sumant grans majories".

Herrera ha dit que el que volen és que les decisions que es prenguin a partir d'ara han d'anar al 70 o 80%, i no amb un 50-50% que deixi el país dividit.

A Artur Mas li ha demanat coherència
perquè considera que es contradiu quan demana construir estructures d'Estat i aplica retallades en educació i salut: "No ens val una lectura que diu que ara és hora de construir un Estat propi mentre que les polítiques pactades amb el PP el que fan és desmuntar l'estat del benestar propi", ha considerat el líder ecosocialista.

Pel líder ecosocialista, l'animadversió del PP contra Catalunya i la indiferència del PSOE han contribuït a fer créixer l'esgotament dels catalans, expressat ahir a la manifestació de la Diada.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut