Barcelona

El PSC demana a Rajoy una aposta clara per un nou marc federal i insta Mas a deixar-se d'ambigüitats

El PSC ha comparegut l'endemà de la massiva manifestació independentista de la Diada per assegurar que és conscient de la importància que va tenir la mobilització i, per tant, que n'ha pres nota i actuarà en conseqüència.

RedaccióActualitzat
El PSC ha comparegut l'endemà de la massiva manifestació independentista de la Diada per assegurar que és conscient de la importància que va tenir la mobilització i, per tant, que n'ha pres nota i actuarà en conseqüència. Segons ha anunciat Pere Navarro, el primer que faran serà adreçar-se al govern espanyol per demanar a Mariano Rajoy una resposta inequívoca sobre el conjuunt de les relacions entre Catalunya i Espanya. El PSC demana al president espanyol un canvi i una aposta clara per un nou marc federal, que no ha volgut concretar.

Rajoy, ha dit Navarro, no pot continuar ignorant el que passa a Catalunya. És evident que hi ha una situació de greuge respecte a Catalunya i ell no pot dir que és un "embolic", ha conclòs.

Navarro també s'ha dirigit al president de la Generalitat, a qui ha demanat que defineixi clarament què vol per a Catalunya, perquè -diu Navarro- pacte fiscal i independència són incompatibles. "L'època de l'ambigüitat s'ha acabat", ha dit.

Sobre la seva absència a la manifestació, Navarro ha dit que el PSC ha apostat per ser coherent. Així ha explicat que, tot i que la seva formació creu que la mobilització d'ahir aglutinava molts sentiments i descontentaments, no podia manifestar-se amb un lema "Catalunya, nou Estat d'Europa", amb el qual no se sentien còmodes.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut