Mas al Palau de la Generalitat amb la delegació de l'ANC
Mas al Palau de la Generalitat amb la delegació de l'ANC (Imatge d'arxiu)
Madrid

Mas analitza amb l'ANC l'èxit de la marxa per la independència i la secessió de l'estat espanyol

El president de la Generalitat rep a aquesta hora al Palau de la Generalitat els membres de l'Assemblea Nacional Catalana, organitzadors de la massiva manifestació independentista de l'11 de setembre.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, està reunit al Palau de la Generalitat una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), els promotors de la multitudinària marxa per la independència de la Diada d'aquest any.

El president analitza l'èxit de la marxa amb la presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, i els membres del secretariat nacional Soledat Balaguer, Blanca Serra, Ricard Gené i Marc Ricart. També hi ha sobre la taula la petició de l'Assemblea que insta el govern i els dirigents polítics a emprendre la secessió de l'Estat espanyol.

Els organitzadors de la manifestació arriben a la trobada sabent ja quina és la posició del president, perquè la va explicar dimecres en roda de premsa i aquest dijous a Madrid. En aquest últim fòrum Mas va insistir que Catalunya necessita un estat, va deixar caure la possibilitat d'una consulta sobre la independència i no va descartar la convocatòria d'eleccions avançades.

Forcadell: "Necessitem un estat"

La presidenta de l'ANC ha passat per "El matí de Catalunya Ràdio" abans de la trobada a la Generalitat. Forcadell ha elogiat les paraules d'Artur Mas a Madrid. Assegura que "va ser molt valent" i insisteix que Catalunya necessita un estat. Tot i això, apunta que no cal fer un referèndum sobre si som una nació, com va proposar Mas, sinó sobre si volem ser un nou estat d'Europa.

La presidenta de l'ANC afirma que han de treballar junts amb el govern i que els agradaria escoltar-lo i arribar a acords. Forcadell, però, no ha mostrat pressa i ha deixat clar que l'objectiu primordial de l'Assemblea, ara per ara, és recórrer als barris i a la perifèria. Assegura que "les nostres idees són el millor argument que tenim" i apunta que ara cal arribar als indecisos i explica-los que la independència és "un projecte inclusiu, que ens garantirà una vida millor".

A més llarg termini, l'ANC vol consolidar una majoria social per la independència que permeti guanyar una futura consulta de forma aclaparadora.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut