La bandera espanyola, en una caixa, a l'entrada del museu. (Foto: ACN)
La bandera espanyola, en una caixa, a l'entrada del museu. (Foto: ACN)
Barcelona

Solidaritat lliura la bandera espanyola del Parlament al Museu d'Història

La formació independentista pretén que el museu la guardi per poder-la exposar en el futur com a material "per explicar els esdeveniments dels darrers anys de la Catalunya autonòmica".

RedaccióActualitzat
La formació Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha fet arribar una bandera espanyola al Museu d'Història de Catalunya. No es tracta d'una bandera qualsevol, sinó de la que hi havia a l'hemicicle del Parlament de Catalunya. Els diputats d'aquest partit la van retirar dimecres, l'endemà de la Diada, "en concordança amb el clam d'independència que va expressar el poble de Catalunya a la manifestació independentista", i ara l'han portada fins al museu.

Alfons López Tena i Uriel Bertran han entregat la bandera juntament amb una carta adreçada al director del museu, a qui demanen justament que la guardi per poder-la exposar en el futur com a material "per explicar els esdeveniments dels darrers anys de la Catalunya autonòmica".

A banda d'aquesta carta, Solidaritat n'ha escrit una altra per a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. En aquest cas, li demanen que no reclami la bandera al Museu d'Història, sinó que permeti que s'hi quedi en dipòsit. També li recorden que si bé la llei obliga a exposar la bandera espanyola en un lloc preferent dels edificis públics, no té per què de posar-la a l'hemicicle de la cambra.

López Tena valora el pas de Mas però n'hi demana més

Coincidint amb aquest acte simbòlic, Alfons López Tena ha explicat que ha vist molt bé que el president de la Generalitat fes el mateix discurs a Madrid que el que va fer l'endemà de la Diada a Catalunya. En una entrevista a "Els matins", de TV3, assegura que Artur Mas ha fet un pas en la direcció correcta però li ha demanat que vagi més enllà: que faci un govern d'unitat nacional com a full de ruta per arribar a la independència.
Anar al contingut