La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, acompanyada (a la seva esquerra) per Juli Carbonell, membre del secretariat de l'ANC que treballa…
Carme Forcadell ha assegurat que la reunió entre Mas i Rajoy de dijous que ve serà un mer tràmit. (Foto: ACN).
Arenys de Munt

Forcadell diu en el 3r Aplec per la independència d'Arenys de Munt que la reunió Mas-Rajoy serà un mer tràmit

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, creu que la reunió del dia 20 serà totalment en va. Ho ha dit durant la commemoració del tercer aniversari de la consulta sobiranista d'Arenys de Munt. D'altra banda, Uriel Bertran assegura que Rajoy vol refredar l'esperit independentista del moment.

RedaccióActualitzat
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha afirmat aquest diumenge que no creu que el president Mas hagi d'anar a Madrid, tot i que "entén" que la reunió respongui a compromisos institucionals.

Forcadell, que ha assistit al tercer aniversari de la consulta independentista d'Arenys de Munt, ha assegurat que es tracta d'un mer "tràmit", el resultat del qual "serà totalment indiferent", en tant que "Catalunya no en traurà res, d'un millor finançament econòmic, i que l'únic camí a seguir és el de l'Estat propi".

En aquest mateix sentit, el secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha afirmat que la reunió de dijous que ve, dia 20, entre els presidents català i espanyol no donarà resultat. Bertran ha assegurat que Mariano Rajoy voldrà "dilatar" en el temps la resposta a les peticions catalanes per "refredar" l'esperit independentista del moment, i adverteix Artur Mas de "no caure en el parany". "Rajoy no es comprometrà a res però tampoc rebutjarà categòricament res", ha opinat el dirigent de SI.

Bertran ha reiterat la necessitat de constituir immediatament un "govern d'unitat nacional" que dugui Catalunya a la independència en dos anys. Una unitat nacional que assegura que "ja és possible", tot recordant que fins a 86 diputats es van manifestar per l'Estat propi.

L'acte, que el municipi ha celebrat a l'esplanada del Parc de Can Jalpí, on s'aixeca el monument per la independència, ha comptat també amb la presència de l'actriu Montserrat Carulla i la cantant Núria Inglès.
Anar al contingut