Sessió amb DJ en una disco
Sessió amb DJ en una disco

Algunes discoteques anuncien que tanquen davant la pèrdua de clients i la pujada de l'IVA

L'oci nocturn s'està ressentint de l'aplicació de la pujada de l'IVA, que ha passat d'un 8 a un 21 per cent. Els empresaris de discoteques han hagut d'escollir entre incrementar preus o bé assumir ells l'augment i mantenir les tarifes.

RedaccióActualitzat
L'oci nocturn s'està ressentint de l'aplicació de la pujada de l'IVA, que ha passat d'un 8 a un 21 per cent. Els empresaris de discoteques han hagut d'escollir entre incrementar preus o bé assumir ells l'augment i mantenir les tarifes. Com que la crisi fa anys que dura i el jovent és qui més pateix l'atur, la pujada de l'IVA està suposant un cop molt dur per al sector.

Els joves, abans d'entrar a la discoteca, prenen alcohol comprat al súper. Així, no han de pagar cares les copes. Hi ha discoteques que no han aplicat la pujada de l'IVA per no perdre més clients, però diuen que la situació els obliga a tancar. En algunes hi caben dues mil quatre-centres persones, però sovint no arriben ni a 500.

Es calcula que un jove necessita un mínim de 40 euros per pagar l'entrada, una segona copa, benzina i fins i tot el peatge, i que tot està pujant.

Moltes, ja no faran més concerts. Les tarifes dels artistes, les futures pujades de l'SGAE, els límits d'aforament i, ara, l'IVA són massa pals a les rodes.


Anar al contingut