Estelades a la manifestació per la independència (Foto: Reuters)
Estelades a la manifestació per la independència (Foto: Reuters)
Madrid

Manos Limpias es querella contra Mas per sedició i coaccions a les institucions de l'Estat

"El que hi ha hagut és una voluntat ferma d'independentisme, secessionisme, de desafiament, de trencament amb Espanya i amb les institucions que vulnera la nostra Carta Magna i incorre, a més, en un delicte de sedició", afirma el sindicat en l'escrit que ha dirigit a la Fiscalia General de l'Estat.

RedaccióActualitzat
El sindicat de funcionaris Manos Limpias ha presentat una querella a la Fiscalia General de l'Estat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui acusa dels delictes de sedició i coaccions a les institucions espanyoles. En el seu escrit, el sindicat considera que Mas va incitar i agitar la manifestació independentista que es va celebrar a Barcelona amb motiu de la Diada, una marxa en què, afegeix, es van sentir "insults contra Espanya i les seves institucions".

Després de recordar que en la manifestació hi va participar pràcticament tots els membres del govern català, que s'hi van cremar banderes espanyoles i que hi havia vehicles dels Mossos amb estelades, Manos Limpias detalla també el furt de la bandera espanyola de l'hemicicle de Parlament l'endemà de la Diada.

A més, considera que el president Mas ha encoratjat "el pacte i la insubmissió fiscal" i s'ha compromès a crear estructures d'estat. "El que hi ha hagut és una voluntat ferma d'independentisme, secessionisme, de desafiament, de trencament amb Espanya i amb les institucions que vulnera la nostra Carta Magna i incorre, a més en un delicte de sedició", afirma el text.

Per últim, Manos Limpias insta a actuar abans que hi hagi una declaració formal d'independència.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut