Rosa Díez en una imatge d'arxiu
Rosa Díez en una imatge d'arxiu
Madrid

Rosa Díez proposa suprimir l'autonomia de Catalunya si la Generalitat "promou la secessió" amb el rescat

La líder d'UPyD diu a RNE que es pot aplicar l'article 155 de la Constitució si la Generalitat es dedica a promoure l'independentisme i aprofitant que demana el rescat.

RedaccióActualitzat
La portaveu d'Unió, Progrés i Democràcia, Rosa Díez, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que adverteixi Catalunya que si no compleix la Constitució se li ha d'aplicar l'article 155, que preveu la suspensió de l'autonomia. En declaracions a RNE, Díez ha instat Rajoy a traslladar a Artur Mas aquesta advertència dijous que ve a la reunió que tots dos han de mantenir a La Moncloa.

"Si no compleixen les condicions econòmiques i sobretot polítiques -això és que no usi els diners i la institució que presideix per pervertir l'ordre constitucional- se'ls hauria d'aplicar la Constitució, que per això està", ha considerat Rosa Díez, que ha avisat Mas que no pot fer servir els diners del rescat d'Espanya per promoure la ruptura amb l'Estat.

Segons la líder d'UPyD, si la Generalitat usa els diners del fons de rescat autonòmic per promoure la secessió "s'ha d'utilitzar l'article 155 de la Constitució".

Per això, Díez ha dit que una de les condicions que Rajoy li hauria de comunicar a Mas en la seva reunió és que no pot usar el fons per a això.


Anar al contingut