Barcelona

El Prat supera Barajas per primera vegada com a origen i destí de passatgers

L'aeroport català ha registrat 17,5 milions de passatgers entre gener i juliol a Barcelona enfront dels 16,7 milions a Madrid. Ho ha anunciat la Cambra de Comerç de Barcelona en un comunicat.

RedaccióActualitzat
L'aeroport del Prat ha superat per primera vegada Barajas com a principal punt d'origen i destí de passatgers, amb 17,5 milions entre gener i juliol a Barcelona enfront dels 16,7 milions a Madrid. Ho ha anunciat la Cambra de Comerç de Barcelona en un comunicat en què ha explicat que l'aeroport català va superar al març per primera vegada Barajas en vols d'origen i destí, sense tenir en compte els vols de connexió, i ha mantingut aquesta tendència al llarg de l'any.

El Prat ha crescut un 4,4% en els primers vuit mesos de l'any, mentre que l'aeroport de la capital espanyola ha experimentat una caiguda del 7,7%. Un dels motius que expliquen aquest augment acumulat a Barcelona és el trànsit intercontinental, que ha crescut un 4,1%, i l'europeu, que s'ha incrementat un 12,1% respecte al mateix període de l'any passat.

De fet, el del Prat és el tercer aeroport d'Europa en termes de passatge d'origen i destinació, per darrere de Heathrow, a Londres, i del Charles de Gaulle parisenc. Barajas se situa en la quarta posició en aquest rànquing.

La càrrega aèria, l'assignatura pendent

Malgrat la bona evolució del passatge a Barcelona, la càrrega aèria mostra una tendència menys positiva, ja que, si bé el mes d'agost va créixer un 6,2%, des de principis d'any ha registrat una caiguda del 2,9%.

Per capgirar aquesta tendència, el president de la Cambra, Miquel Valls, ha reclamat "un esforç molt important per part de tots els agents i usuaris que formen part de la cadena logística de la càrrega aèria". Per Valls, aquest esforç és vital, ja que Catalunya té com a motor l'exportació.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut