Cartell de l'exposició de Dalí al Centre Pompidou de París.
Cartell de l'exposició de Dalí al Centre Pompidou de París.
París

La creativitat de Dalí pren una nova interpretació en una exposició al Centre Pompidou de París

Una exposició que es podrà veure a partir del novembre apropa la figura de l'artista al visitant. El muntatge va a càrrec de l'arquitecte Òscar Tusquets i fa una retrospectiva per les fases creadores de Dalí. Després del Pompidou, la mostra viatjarà al Museu Reina Sofia de Madrid i al Museu Dalí de Florida.

RedaccióActualitzat
L'activitat creativa de Salvador Dalí es posarà al dia. A partir del mes de novembre, una retrospectiva del geni de Figueres s'exposarà al Centre Pompidou de París. Això només serà un primer pas, ja que, l'abril del 2013, l'exposició viatjarà al museu Reina Sofia de Madrid i posteriorment al Museu Dalí de Florida.

L'objectiu és que el visitant pugui acostar-se més a l'artista i això s'ha aconseguit gràcies a la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres, que ha gestionat la incorporació d'obres de col.leccions privades com "La persistència de la memòria", que sortirà del MoMA de Nova York de manera excepcional. També hi cediran obres el Reina Sofia i el museu de Sant Petersburg. S'hi podran veure més de dues-centes pintures, escultures i dibuixos, i moltes de les col.laboracions de Dalí amb el cinema, amb directors com Luis Buñuel o Alfred Hitchcock.

El recorregut estarà organitzat cronològicament i per temes. Arrenca des del capítol "Allò ultralocal i allò universal" i passa per la il·lustració de l'habitació de Dalí a la Residència d'Estudiants de Madrid i els seus començaments amb el surrealisme. Del muntatge, se n'encarregarà l'arquitecte i dissenyador Òscar Tusquets, que pretén que l'espectador entri pel cos de Dalí i surti pel seu esperit.


Anar al contingut