L'escultura de Ripollés a l'Aeroport de Castelló. (Foto: EFE)
L'escultura de Ripollés a l'Aeroport de Castelló. (Foto: EFE)
Castelló

L'escultura de l'aeroport de Castelló està rovellada dos mesos després de la seva inauguració

Dos mesos després de la seva inauguració, el monument, de 20 metres d'altura i un pressupost de 300.000 euros, està molt malmès, segons ha denunciat un dels portaveus de Compromís, Carles Mulet.

RedaccióActualitzat
Dos mesos després d'haver-se acabat la instal·lació d'un enorme escultura a l'entrada de l'aeroport de Castelló, el monument ja està rovellada i en molt mal estat de conservació. Aquesta és la denúncia que ha fet en un comunicat el coordinador d'Iniciativa a Castelló i portaveus de Compromís, Carles Mulet.

A finals de juliol, l'estàtua, titulada "L'home avió", es va donar per acabada després que l'artista que la va dissenyar, Juan Ripollès, hi afegís un avió d'acer inoxidable a la part més alta. Segons va explicar el propi Juan Ripollès abans de l'estiu, l'escultura va tenir un cost addicional de 127.000 euros sobre els 300.000 pressupostats, que van ser assumits per l'artista, el qual va assegurar que els va pagar amb "els diners de les butxaques" dels seus fills.

Ripollès ha desmentit en reiterades ocasions la semblança entre una de les quatre cares que formen l'escultura i l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, artífex de la construcció de l'aeroport.

El monument té vint metres d'altura i està situat a la rotonda d'entrada a l'aeroport de Castelló, que va ser inaugurat el 25 de març de 2011, però sense cap tipus de trànsit aeri.

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha advertit que aquest monument pot quedar "literalment per vendre's com a ferralla" davant del seu "deplorable" estat. "Estem davant d'una mostra més del despropòsit que és tot el que envolta l'aeroport", ha afegit.

Anar al contingut