Don Benito

Monago diu que el pacte fiscal que reivindica Catalunya és un "toro que s'ha de tornar als corrals"

El president extremeny també s'ha referit al missatge emès pel rei aquest dimarts, i ha dit que és "molt important en un moment com l'actual" apostar per "recuperar l'esperit de la transició i la capacitat de diàleg".

RedaccióActualitzat
El president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha tornat a referir-se a Catalunya per qualificar el pacte fiscal de "toro que s'ha de fer tornar als corrals". El president extremeny també s'ha refeirt al missatge emès pel rei aquest dimarts, i ha dit que és "molt important en un moment com l'actual" apostar per "recuperar l'esperit de la transició i la capacitat de diàleg".

La vigília de la reunió entre Mariano Rajoy i Artur Mas a La Moncloa, Monago ha advertit que, per equiparar fiscalment Catalunya amb el País Basc, "farien falta 16.000 milions d'euros que surten de la resta de comunitats autònomes", la qual cosa creu que provocaria que fes "fallida el principi constitucional d'igualtat".

Monago fins i tot ha dit que "seria el primer que estaria encantat d'aportar més a altres comunitats autònomes" i que "servís per ajudar, si fes falta, a Catalunya", tot i que ha matisat que, en el cas d'Extremadura, "hi ha una sèrie de dèficits històrics que mai s'han corregit".

No és la primera vegada que Monago opina sobre les reivindicacions catalanes. L'endemà del discurs de Mas a Madrid, va respondre que la "fatiga mútua" entre Catalunya i Espanya diagnosticada pel president català era, en realitat, cansament cap a "alguns polítics" que "sempre estan amb el mateix". El mes de juny, el president extremeny va posar el pacte fiscal català com a exemple de la "insolidaritat" i va dir que, en cas de portar-se a terme, seria "catastròfic" per a Extremadura.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut