Lleida

Els sometents del Segrià demanen a la Generalitat que els torni a legalitzar

Aquestes patrulles de pagesos que fan rondes nocturnes per camins i finques per evitar robatoris volen que la Generalitat els torni a legalitzar. Recorden que és una figura existent des del segle IX.

RedaccióActualitzat
Primera reunió per dissenyar les bases d'una junta provincial de sometents al Segrià i a la Noguera. Els sometents del Segrià han fet un front comú per demanar a la Generalitat que torni a legalitzar aquest cos de vigilància il·legalitzat amb l'arribada de la democràcia.

Els sometents demanen a la Conselleria d'Interior que els legalitzi de nou com a cos de vigilància i recorden que és una figura que ja apareix en documents del segle IX i que té un reglament del 1890.

Aquestes patrulles de pagesos que fan rondes nocturnes per camins i finques tenen cada cop més suport, tot i que alguns ho troben una pràctica massa arriscada. Demanen també més presència policial i un enduriment de la llei per evitar robatoris.

Ahir a la nit, representants dels sometents de Sucs, Almacelles, Maials, la Portella, Albesa i Alcarràs es van reunir per primera vegada amb l'objectiu d'unificar demandes i crear una junta provincial de sometents, que s'encarreguen de vigilar durant les nits per evitar els constants robatoris, principalment als pagesos de la zona.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut