Barcelona

Els jutges es mobilitzen contra les retallades i amenacen amb una vaga si l'administració no es modernitza

Els treballadors de la justícia han fet una demostració de força contra les retallades i els canvis legals que prepara el govern espanyol. No descarten repetir una vaga com la del 2009 si l'administració no es modernitza.

RedaccióActualitzat
La justícia està revoltada per la falta de mitjans i el col·lapse que això suposa als jutjats. Els jutges de tot l'Estat han fet evident aquest divendres el seu malestar per les retallades i els canvis legals que prepara el govern espanyol. Denuncien la pèrdua de poder adquisitiu, que l'administració de justícia no es modernitza i que perdran independència si s'aprova la reforma de la llei del poder judicial que ha redactat el ministre Alberto Ruiz-Gallardón.

S'han fet juntes de jutges a tot l'Estat. A Lleida, per exemple, han aplegat el 60% de tots els jutges de la ciutat. La mobilització ha estat una demostració de força, però consideren que es mantenen els motius que ja els van portar a la vaga l'any 2009.

Els jutges no descarten fer una vaga a partir de l'octubre, si el Ministeri de Justícia no aposta per la modernització dels jutjats i per l'expedient electrònic. Confien, però, poder negociar amb el ministre Gallardón canvis en la llei.

A Barcelona, la Junta de Jutges de Barcelona ha estat menys bel·ligerant en les crítiques a la falta de mitjans. Tot i això, la seva degana, Maria Josep Feliu, ha explicat que els jutjats estan col·lapsats i que "no hi ha voluntat política per modernitzar la justícia". Assegura que no s'inverteix en temps de bonança econòmica, i encara menys en temps de crisi.

Dels 200 jutges i magistrats de la capital catalana, 143 han estat presents o representats mitjançant delegació en una reunió de la Junta de Jutges, a l'auditori de la Ciutat de la Justícia. Han ratificat per unanimitat el document que preveu, si no hi ha avanços en les negociacions, parades parcials o fins i tot vaga.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut