Manifestants cridant consignes a l'exterior del palau presidencial
Els portuguesos temen que s'aprovi la proposta d'agumentar set punts les cotitzacions dels treballadors. (Foto: EFE)
Lisboa

Milers de portuguesos posen setge al palau presidencial, on es decideixen noves mesures d'austeritat

Milers de persones s'han concentrat fins a altes hores de la matinada davant del palau presidencial portuguès, on estava reunida la junta de savis per establir noves mesures d'austeritat. La policia ha carregat contra els manifestants.

RedaccióActualitzat
Nit llarga i matinada moguda a Portugal per la por de com seran les noves mesures d'austeritat. El president del país s'ha reunit aquest divendres al vespre amb una "junta de savis", en què participen el primer ministre i el cap de l'oposició, per enllestir un nou paquet d'ajustos.

La reunió s'ha fet al Palau de Bélem, a Lisboa. A l'exterior, milers de portuguesos s'han concentrat fins a altes hores de la matinada per protestar contra les retallades.

L'ambient ha estat molt caldejat i els concentrats fins i tot han cantat espontàniament la "Grándola Vila Morena", una cançó que es va convertir en un dels himnes de la revolució dels clavells del 1974. La policia ha carregat contra els manifestants, i arran dels aldarulls ha detingut quatre persones.

Abans de la reunió, el primer ministre, Passos Coelho, havia insistit que no s'havia pres cap decisió en ferm. Els portuguesos temen que tiri endavant la proposta d'agumentar la cotització de l'11 al 18% als treballadors, una mesura equivalent a perdre el 7% del salari, pràcticament un mes de paga a l'any.
Anar al contingut