Ourense

Rajoy no descarta el diàleg amb Catalunya però l'insta a tenir en compte que hi ha diferents sensibilitats

El president espanyol s'ha referit al debat obert a Catalunya en un acte de partit a Galícia. Assegura que continua obert al diàleg, insta Catalunya a tenir en compte que hi ha diferents sensibilitats i apunta que no es pot sortir d'una crisi creant-ne una altra.

RedaccióActualitzat
Primeres paraules en públic de Mariano Rajoy sobre l'entrevista de dijous amb Artur Mas. Ha estat en un míting a Ourense, des d'on el president del govern espanyol ha obert la porta al diàleg i a trobar punts comuns dins d'Espanya. Remarca que els problemes no se solucionen creant-ne de nous i ha insistit que la prioritat ha de ser lluitar contra la crisi.

Sense esmentar el pacte fiscal, la manifestació per la independència de la Diada ni el fons de liquiditat autonòmic, Rajoy ha assegurat que "toca parlar i dialogar" i ha afegit "per mi no quedarà". Creu que a Espanya és possible crear punts de trobada i afegeix que "no seré el responsable que això no ocorri si és que això al final no ocorre".

Avisa, però, que cadascú ha de tenir en compte que hi ha sensibilitats diferents a la pròpia, responent, sense citar-lo, a les paraules del president de la Generalitat. "Les coses no són blanques o negres, hi ha altres tons, altres interessos i altres sentiments", ha dit textualment.

El president espanyol ha remarcat que "les comunitats són molt importants", ja que suposen el 36 o 37% de despesa estatal. Amb tot, ha deixat clar que el PP "defensa la Constitució Espanyola i la cohesió territorial i social".

Finalment, ha remarcat que "no se surt d'una crisi creant una altra crisi" i ha subratllat que "el que toca ara és que govern i comunitats autònomes treballin juntes" per assolir la recuperació econòmica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut