Imatge del cercador Mou-te.
Nova funció del cercador de rutes Mou-te.
Barcelona

El cercador Mou-te informarà sobre els beneficis ecològics de viatjar en transport públic

El cercador de rutes per internet de la Generalitat incorporarà una nova funció per calcular els beneficis mediambientals d'utilitzar el transport públic en comptes del privat.

RedaccióActualitzat
El cercador de rutes per internet Mou-te incorporarà una nova funció per calcular els beneficis mediambientals d'utilitzar el transport públic en comptes del privat.

El Mou-te, eina on s'integra tota l'oferta del transport públic dins del territori català, oferirà un nou servei que compararà l'estalvi energètic que representa fer el viatge en transport públic respecte del privat.

La nova aplicació oferirà informació sobre indicadors amientals com l'estalvi de benzina i energia; les emissions de CO2, d'òxids de nitrogen (NOx) i de partícules en suspensió (PM10); i la quantitat d'arbres necessària per absorbir el CO2 generat.

També oferirà unes recomanacions bàsiques sobre els beneficis per a la salut que comporten els desplaçaments a peu i en bicicleta combinats amb el transport públic.

Aquesta nova funcionalitat també es podrà consultar des de la plataforma mòbil del Mou-te en una versió més simplificada.

Per la seva banda, Rodalies de Catalunya també incorporarà aquesta aplicació i mostrarà els beneficis per al medi ambient que comporta l'ús del tren enlloc del cotxe.
Anar al contingut