La Plataforma per l'Ensenyament Públic ha convocat la manifestació al País Valencià contra les retallades
El lema, "Ensenyament públic: més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat"
València

Manifestacions "Per l'escola pública" i contra les retallades a Castelló, València i Alacant

Les entitats que conformen la plataforma convocant consideren que aquesta és la primera crida a la comunitat educativa i a la societat valenciana per posar fil a l'agulla i enprendre accions que aconsegueixin aturar les brutals retallades en matèria educativa.

RedaccióActualitzat
Fa poc més d'una setmana que ha començat un curs escolar que pateix, com altres àmbits, fortes retallades. Al País Valencià, la Plataforma per l'Ensenyament Públic ha convocat aquesta tarda manifestacions a València, Alacant i Castelló per protestar per aquestes mesures, que consideren desmesurades. La plataforma també demana més presència del valencià a les escoles públiques i denuncia que el decret sobre plurilingüisme aprovat pel Consell Valencià és una maniobra per marginar la llengua valenciana en l'àmbit educatiu.

La Plataforma per l'Ensenyament Públic ha convocat la manifestació que aquest dissabte ha tret a pares, mares i personal docent als carrers valencians per reclamar, segons el lema de la pancarta, un "ensenyament públic: més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat". "La resposta de la comunitat educativa fa possible que es puguin aturar les retallades i que la Conselleria rectifiqui", asseguren els convocants.

Aquestes són les primeres manifestacions de la comunitat educativa valenciana per a aquest curs. La plataforma considera que aquesta "és una mobilització per escalfar motors en un curs que hem començat posant fil a l'agulla i visualitzant la voluntat dels docents, dels pares i mares, dels estudiants i de la societat en general per repuntar les brutals retallades de l'administració valenciana en un dret fonamental: l'educació pública, en valencià i de qualitat".



Anar al contingut