Llagostera

Oriol Pujol insta Rajoy a "moure fitxa" si realment vol dialogar

El secretari general de CiU s'ha mostrat estranyat que ara Rajoy vulgui parlar després del cop de porta de dijous al pacte fiscal i li ha demanat que no jugui amb els sentiments dels catalans.

RedaccióActualitzat
El pols entre Catalunya i Espanya, que dijous va entrar en un atzucac per la negativa de Mariano Rajoy a negociar el pacte fiscal, continua generant controvèrsia. Després que aquest dissabte el president espanyol assegurés que està a la disposició de qui vulgui dialogar, Oriol Pujol l'ha instat a moure fitxa.

El secretari general de CDC diu no entendre ara la proposta, però considera que és Rajoy qui ha de fer el pas si realment vol negociar. Pujol ha demanat al PP que no confongui les "paraules amb els fets" i, sobretot, que no jugui amb els sentiments dels catalans.

Les declaracions de Pujol, en un acte de partit a Llagostera, arriben després que Rajoy digués des de Galícia, sense esmentar ni el pacte fiscal ni la manifestació per la independència de Catalunya, que tocava dialogar i afegís que "per mi no quedarà". Les paraules del líder del PP anaven acompanyades d'una advertència: "Les solucions als problemes no s'arreglen creant altres problemes".

Continuen els passos

Oriol Pujol ha confirmat que Convergència està en contacte amb altres partits polítics per consensuar una proclama sobiranista al Parlament, basada en la idea de "Catalunya nou Estat de la Unió Europea", tot i que encara no hi ha "res definitiu".

El dirigent convergent també ha explicat que les prereserves de diversos recintes, entre ells el Palau Sant Jordi, que ha fet el seu partit tenen l'objectiu  d'"estar preparats" si es convoquen eleccions anticipades.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut