Barcelona

El govern llança un pla de comunicació per vetllar per la projecció i la imatge exterior de Catalunya

El Consell Executiu ha aprovat el Programa Internacional de Comunicació, que ha de permetre aconseguir un lligam més fluid amb professionals de la informació de mitjans estrangers.

Televisió de CatalunyaActualitzat
La manifestació de la Diada va marcar un punt d'inflexió en la percepció des de l'exterior de la reivindicació catalanista. De fet, va posar la qüestió de l'independentisme català en l'agenda internacional. El govern vol aprofitar-ho per reforçar la seva interlocució directa amb els mitjans estrangers més influents, a través del Programa Internacional de Comunicació, que ha aprovat en el Consell Executiu d'aquest dimarts.

L'objectiu és aconseguir un lligam més fluid amb professionals de la informació que projecten l'actualitat de Catalunya al món.

Tal com havia avançat TV3, el programa portarà simbòlicament el nom d'Eugeni Xammar, que va ser un periodista i diplomàtic del segle XX, fill de l'Ametlla del Vallès, que va passar la major part de la seva vida fora de Catalunya.

Aquesta iniciativa té un caràcter temporal , de dos anys, i dependrà de la Direcció General de Comunicació. El govern nomenarà un director, que s'integrarà dins l'equip comunicatiu. En la roda de premsa posterior a la reunió del govern, el portaveu Francesc Homs ha destacat que el pla no tindrà cap cost addicional per a les arques, ja que es desenvoluparà amb partides ja previstes al pressupost de Presidència.

Les peticions d'informació sobre Catalunya han crescut exponencialment els últims mesos i, especialment, les últimes setmanes. Ho demostra la quantitat d'entrevistes al president de la Generalitat i d'informacions sobre el país i la seva situació econòmica i política, com la manifestació de la Diada, que recentment han aparegut a molts diaris, ràdios i televisions internacionals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut