Marbella

Pantoja surt en llibertat després de pagar 90.000 euros de fiança

El jutge del "cas Malaia" ha decretat per a Isabel Pantoja llibertat sota fiança de 90.000 euros, que la defensa ja ha pagat. La cantant ha estat declarant fins aquest dijous a la tarda pels presumptes delictes de blanqueig de diners i frau fiscal. Isabel Pantoja va ser detinguda dimecres a la nit al seu xalet de Marbella i va passar la nit a comissaria, fins que al matí la van portar davant del jutge. Fins ara hi ha hagut 99 detinguts en l'"operació Malaia", alguns dels quals són a la presó. Entre ells hi ha l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, parella sentimental de Pantoja. L'últim detingut, dijous al matí, és un agent de borsa que treballava per a l'exalcalde.

Actualitzat

Faltaven uns deu minuts per les deu del matí d'aquest dijous quan Isabel Pantoja ha arribat als jutjats de Marbella en un cotxe de la Policia Nacional. La cantant anava asseguda al seient del darrere del vehicle, amb un posat seriós, ulleres de sol i els cabells recollits. L'expectació era enorme, tant entre els mitjans de comunicació com entre els ciutadans, que des de primera hora del matí esperaven l'arribada de Pantoja, que ha estat traslladada des de la comissaria de Màlaga, on ha passat la nit.

Isabel Pantoja declara davant el jutge instructor del "cas Malaia", una operació contra la corrupció urbanística que ja ha esquitxat prop de 100 persones. Fonts de la defensa han assegurat que l'artista "no entén què està passant" i que està "atordida i destrossada". Fins a quarts de sis de la tarda no s'ha sabut que la folklòrica podria passar aquesta nit de dijous a casa seva, després que ja ha pagat els 90.000 euros que el jutge li ha imposat de fiança per eludir la presó.

Un cop ha sortit de la comissaria, la gent que s'havia concentrat a l'exterior l'ha rebuda amb crits de suport i "guapa", però també n'hi havia que lamentaven el nou escàndol de presumpta corrupció relacionat amb Marbella.

De moment encara ningú ha tornat a veure Isabel Pantoja, i ara per ara ningú del seu entorn tampoc ha confirmat que Pantoja tingui previst deixar-se veure davant les càmeres o fer cap declaració.

La cantant va ser detinguda a mitjanit al seu xalet de Marbella. De fet, ja feia uns mesos que l'estaven investigant, però els investigadors tenien dificultats per controlar els ingressos de la cantant, perquè algunes actuacions les cobrava en metàl·lic. Fins ara, era el seu company sentimental, l'exalcalde de la ciutat Julián Muñoz, qui estava imputat en el "cas Malaia". Actualment, Muñoz és a la presó de Jaén acusat, presumptament, de prevaricació i malversació de cabals públics.

En el moment de la detenció, el 19 de juliol de l'any passat, al mateix domicili de la parella, la policia hi va trobar 50.000 dòlars i 9.500 euros en metàl·lic. Pantoja va dir que els diners eren per a despeses personals. El jutge va autoritzar la devolució de la moneda estrangera, però va requisar els 9.500 euros perquè la Fiscalia Anticorrupció els va atribuir a Julián Muñoz. La pista d'aquests diners hauria relacionat Isabel Pantoja amb els negocis foscos del seu company sentimental i amb l'extensa trama del "cas Malaia".

Altres detencions

En les últimes hores també s'ha detingut Fernando de Salinas, un agent de borsa que gestionava els diners de l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz. Algunes fonts impliquen també el president del Sevilla, José María del Nido, en la mateixa operació, que ja ha dut un centenar de persones a la presó.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut