Barcelona

La presència del català a la xarxa és equiparable a la de l'alemany

El català té una bona salut en el món digital si es compara amb la majoria de llengües europees. Fins al punt que s'equipara a l'alemany, l'holandès o l'italià. És la conclusió d'un estudi de les universitats Politècnica i Pompeu Fabra que també remarca que, tot i ser bona, tampoc té una salut de ferro.

RedaccióActualitzat
L'esforç d'empreses que intenten que els telèfons intel·ligents aprenguin català o iniciatives ciutadanes com la d'aconseguir que Twitter el parli col·loquen la nostra llengua en una posició privilegiada respecte a altres llengües europees. Fins al punt que la seva bona salut en el món de les tecnologies de la informació la deixa al mateix nivell que llengües que tenen estat propi o que són oficials al Parlament Europeu. L'estudi fet per la Universitat Politècnica i la Pompeu Fabra analitza diferents aspectes, com ara la traducció automàtica.

En una primera divisió hi hauria l'anglès, el francès i el castellà com les llengües amb més presència en ordinadors, telèfons i tauletes. En una segona divisió, i al costat d'idiomes com l'alemany o l'holandès, hi ha el català, que s'allunya així de les vint-i-una llengües europees que corren el risc d'extingir-se en l'entorn digital.

Segons l'estudi, tot i que el català gaudeix de bona salut, tampoc té una salut de ferro. Per això, remarca que la següent fita ha de ser aconseguir la tecnologia que faciliti la traducció automàtica entre el català i altres llengües europees, sense haver de passar per l'anglès o el castellà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut