Futbol

Hamas crida al boicot contra el Barça per la presència del soldat israelià Gilad Shalit al clàssic del Camp Nou

L'organització palestina Hamas ha fet una crida al boicot dels mitjans al Barça, després que el club blaugrana ha confirmat l'assistència del soldat israelià Gilad Shalit al Camp Nou per veure el partit de la setmana vinent contra el Reial Madrid. El Barça, però, ha fet un comunicat en què explica que el club no ha convidat Gilad Shalit, sinó que ha acceptat la petició de presenciar un partit des d'una localitat de l'estadi, coincidint amb una visita a Barcelona.

Actualitzat
L'organització palestina Hamas ha fet una crida al boicot dels mitjans al Barça, després que el club blaugrana ha confirmat l'assistència del soldat israelià Gilad Shalit al Camp Nou per veure el partit de la setmana vinent contra el Reial Madrid. Shalit va estar capturat per Hamas durant cinc anys, i va ser alliberat l'octubre de l'any passat en un intercanvi amb presoners palestins. Un portaveu de Hamas ha anunciat que els partits del Barça deixaran de veure's a la franja de Gaza. També ha demanat al club català que retiri la invitació a Shalit, que escriu una columna esportiva en un diari israelià.

"Esperarem a veure si a Barcelona reben amb honors Gilad Shalit o no. Tenim un conflicte en marxa. Si això passa, jo, com a palestí, deixaré de veure el Barça i la Lliga espanyola. No només Barcelona, tot Espanya és responsable del que passa", ha assegurat Mohammad Abu Seif, membre de Hamas i seguidor del Barça.

Mentre un dels botiguers de la zona, que venia entre 50 i 100 samarretes del Barça per setmana, es queixa que ara ja no en ven cap, nombroses organitzacions recorden que 4.600 palestins segueixen a les presons d'Israel.

El Barça replica al boicot

El Barça ha replicat al boicot dient en un comunicat que no han convidat Gilad Shalit sinó que han cursat una petició d'invitació i que el club també ha convidat dirigents palestins i opta per la concòrdia en el conflicte araboisraelià.

"De la mateixa manera que s'ha atès aquesta petició, s'ha acceptat la sol·licitud de l'ambaixada palestina demanant tres invitacions per a Musa Amer Odeh, ambaixador de l'Autoritat Palestina; Jibril Rajoub, president de la Unió Palestina de Futbol, i per al futbolista palestí Mahmoud al-Sarsak", continua el comunicat blaugrana.

En l'escrit el Barça recorda que el FC Barcelona sempre ha estat un punt de trobada i sempre ha volgut contribuir a fomentar la pau i l'entesa a l'Orient Mitjà. Com a exemples més recents, el 21 de juliol del 2011, Mahmud Abbas, president de l'Autoritat Nacional Palestina, va ser rebut oficialment a les instal·lacions del club amb motiu de la seva visita a Barcelona. En aquella ocasió, Mahmud Abbas va agrair "l'hospitalitat del FC Barcelona, un club que és la representació d'una civilització i d'un poble amb uns grans valors."

A més, acaba explicant que "amb motiu de la inauguració de La Masia. Centre de Formació Oriol Tort, el mes d'octubre passat, el FC Barcelona, a través de la seva Fundació, va voler contribuir al procés de pau entre Israel i Palestina. Un total de 31 nois, 16 palestins i 15 israelians, van dur a terme la seva primera activitat conjunta, entrenant-se amb residents de la nova Masia, amb el propòsit de conrear una relació esportiva a través del Barça".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut