Pere Navarro presideix el ple on s'ha votat la consulta
Al ple hi va assistir l'alcalde i primer secretari del PSC, Pere Navarro.
Terrassa

L'Ajuntament de Terrassa tomba la proposta per declarar-se territori lliure, però aprova un referèndum sobre la independència

El ple de l'Ajuntament de Terrassa no ha declarat la ciutat territori català lliure. Els vots en contra del PSC i el PP ho han evitat. El consistori sí que ha aprovat una moció de suport a l'organització d'un referèndum vinculant sobre la independència.

RedaccióActualitzat
Terrassa no es declara territori català lliure, però aposta per un referèndum vinculant sobre la independència. El ple de l'Ajuntament va votar ahir dijous les dues mocions, amb resultat diferent,

Els vots del PSC, al govern, i el PP van evitar que la ciutat se sumi als municipis catalans que s'han declarat territori lliure. Socialistes i populars van superar els vots d'Iniciativa, soci de govern, i CiU.

El consistori sí que va aprovar una moció de suport a l'organització d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya. Els vots a favor de CiU i ICV-EUiA i l'abstenció del PSC van permetre que el ple municipal egarenc aprovés la proposta. El PP hi va votar en contra. Prèviament, el ple havia rebutjat una esmena a la totalitat dels socialistes, que advocaven per impulsar una reforma de la Constitució per arribar a tenir un estat federal.

Al ple hi va assistir l'alcalde i primer secretari del PSC, Pere Navarro.

També l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va aprovar dijous una moció a favor que la Generalitat impulsi la celebració d'una consulta d'autodeterminació del poble català.
Anar al contingut