Institut La Llauna, a Badalona
A Badalona, l'institut La Llauna fa una jornada amb conferències i activitats no lectives. (Foto: Google Maps)
Badalona

L'Institut La Llauna de Badalona se suma als centres que obriran el Dia de la Hispanitat

L'Institut La Llauna se suma als centres que no faran festa el 12 d'octubre. Així ho han decidit 380 dels 500 alumnes i la direcció de l'institut els dóna suport. Asseguren que Catalunya ja celebra la seva diada nacional l'11 de setembre.

RedaccióActualitzat
Un institut de Badalona obrirà durant el Dia de la Hispanitat. La Llauna no farà festa després que l'equip directiu del centre ha donat suport a una iniciativa dels alumnes per assistir a classe.

380 dels 500 alumnes del centre han decidit que no volen que l'institut tanqui el 12 d'octubre. La direcció els dóna suport i l'assemblea de professors també secunda la proposta. Una dotzena de professors s'han adherit a la iniciativa i treballaran el Dia de la Hispanitat.

Des del centre s'explica que la jornada no serà lectiva, és a dir, no és passarà llista ni comptarà per a l'avaluació. El 12 d'octubre, La Llauna organitzarà conferències i activitats.

Els alumnes han explicat en un comunicat que consideren que no tenen res a celebrar. Afirmen que l'encaix entre Catalunya i Espanya s'ha demostrat impossible i que el país ja té la seva diada nacional, l'Onze de Setembre.

La Llauna no és el primer centre que fa aquest moviment. L'escola de Montellà, a la Cerdanya, obrirà el Dia de la Hispanitat per coherència, diuen, amb el moment de construcció nacional
Anar al contingut