L'exconseller i diputat Ernest Maragall en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
L'exconseller i diputat Ernest Maragall en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Ernest Maragall no serà a les llistes del PSC per a les eleccions del 25-N

Després de trencar la disciplina de vot ahir dijous donant suport a la resolució a favor del referèndum, ho ha desvinculat d'aquesta actuació i ha assegurat que la decisió ja estava presa. "Ja toca", ha dit Maragall, per qui no és una notícia sorprenent.

RedaccióActualitzat
El diputat del PSC Ernest Maragall, no anirà a les llistes del PSC per les eleccions convocades pel 25 de novembre. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el diputat que aquest dijous va trencar la disciplina de vot donant suport a la resolució a favor del referèndum, ho ha desvinculat d'aquesta actuació i ha assegurat que la decisió ja estava presa. "Ja toca", ha dit Maragall, per qui no és una notícia "sorprenent".

L'exconseller d'Educació ha donat a entendre que, per ser a les llistes, la seva formació hauria d'emprendre "la línia" que ell ha defensat els últims mesos. I és que la distància de Maragall amb el PSC s'ha fet cada vegada més evident, especialment després de trencar la disciplina de vot amb la votació en el ple parlamentari sobre el pacte fiscal. Amb el PSOE el distanciament ha arribat encara més lluny, com ho fa evident una reveladora piulada de fa tot just uns dies en què deia: "Adéu, Rubalcaba-Griñán-Valenciano, adéu!!"

"Calia estar al costat dels catalans"


Ernest Maragall, malgrat valorar positivament la reunió de més de tres hores en què el PSC va decidir abstenir-se per no alinear-se amb el PP català, ha explicat que va decidir anar més enllà per "la convicció que calia estar al costat, acompanyant, representant la veu de la majoria dels ciutadans de Catalunya tal com jo l'entenc". Pel diputat socialista això "no vol dir estar contra ningú, sino estar al costat de qui et demananque hi estiguis".

Un pas important al PSC


Maragall, que ja va assistir a la manifestació de l'Onze de Setembre, creu que és positiu que el PSC hagi fet referència a la necessitat de fer una consulta dins de la legalitat catalana i espanyola. Ha assegurat que la situació ha agafat el partit amb el peu canviat i que encara no està en posició d'acompanyar una decisió col·lectiva que ja està en marxa.


Anar al contingut