Veïns d'un poble malagueny inspeccionen els desperfectes causats per la pluja.
Veïns d'un poble malagueny inspeccionen els desperfectes causats per la pluja.
Màlaga

Deu morts pel temporal de pluja que ha provocat inundacions a Múrcia i Andalusia

Ja són deu les víctimes mortals a causa dels aiguats que han afectat Andalusia i Múrcia. Cinc persones han mort a Múrcia i cinc més a les províncies de Màlaga i Almeria.

RedaccióActualitzat
El temporal de pluges ha escombrat el sud de la Península i ha deixat un tràgic rastre de deu morts a Múrcia i Andalusia.

Tres persones -una nena de nou anys, el seu avi i un veí que havia anat a rescatar-los- han mort després de ser arrossegats per una riuada que ha afectat la localitat de Puerto Lumbreras, a Múrcia. Dues persones més han perdut la vida a les localitats de Llorca i Sangonera. Els aiguats han afectat fortament Llorca i Puerto Lumbreras, on s'han evacuat alguns dels veïns per perill d'esllavissades i pel mal estat d'algunes cases encara malmeses pel terratrèmol.

A Andalusia, el front ha deixat cinc víctimes mortals. Una dona ha mort al municipi malagueny d'Álora i una altra persona, a Archidona. En algunes localitats, els cotxes naveguen pels carrers i es calcula que hi ha més de 5.000 persones afectades, 830 de les quals han estat desallotjades, segons ha informat la ministra d'Ocupació i Seguretat Social espanyola, Fátima Báñez.

A Almeria, concretament a la zona residencial de Vera Playa, una altra persona també ha mort aquest divendres després de ser evacuada per Salvament Marítim. La víctima, d'edat avançada, ha quedat incomunicada per les inundacions. El president de la Junta d'Andalusia, Jose Antonio Griñán, ha lamentat les víctimes mortals i ha reconegut la feina dels serveis d'emergència. També han trobat els cossos sense vida d'un matrimoni que havia quedat atrapat a l'interior d'un vehicle a Cuevas de Almanzora, molt a prop d'un pantà.

La pluja també ha fet molt mal a la província de Màlaga. 300 famílies han hagut de ser desallotjades a Villanueva del Rosario, una de les poblacions més castigades per les precipitacions. L'aigua ha fet mal el matí de divendres especialment als municipis per on passa el riu Guadalhorce.

A la tarda, el temporal ha pujat fins a Múrcia, on l'aigua s'ha endut literalment el pont de l'A-7 entre Llorca i Lumbreras. Es calcula que unes 8.000 persones s'han vist afectades pels aiguats en tot el litoral mediterrani sud.

Pluges molt intenses

El temporal ha acumulat precipitacions de fins a 200 litres per metre quadrat que han provocat infinitat de destrosses. A les poblacions de Ronda i d'Álora, en menys de 8 hores han caigut més de 110 litres per metre quadrat.

La pluja també afecta els transports. Un vol amb destí a l'aeroport de Màlaga s'ha hagut de desviar i també s'han hagut de tallar alguns trams de la via ferroviària per acumulacions d'aigua. La Direcció General de Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per risc d'inundacions a la província de Màlaga.





Anar al contingut