Una imatge de l'hemicicle del Parlament Europeu (Foto: EFE)
Les eleccions europees se celebraran el maig del 2014. (Foto: EFE)
Brussel·les

El debat del corredor central torna al Parlament Europeu

Els eurodiputats del PSOE i el PP s'han posat d'acord per presentar esmenes conjuntes a la futura xarxa transeuropea de transports i demanar al Parlament Europeu que declari el corredor central prioritari i tiri enrere la decisió negativa de la Comissió Europea de fa un any. Els dos eurodiputats del PSC hi votaran en contra.

RedaccióActualitzat
El PSOE i el PP volen ressuscitar el projecte de corredor ferroviari central. Aquest dilluns, els eurodiputats dels dos partits s'han posat d'acord per presentar esmenes conjuntes a la futura xarxa transeuropea de transports i demanar al Parlament Europeu que el declari prioritari i tiri enrere la decisió negativa de la Comissió Europea de fa un any.

L'executiu comunitari va rebutjar que el projecte d'unir Espanya i França a través dels Pirineus aragonesos fos prioritari i apostava per finançar l'Eix Mediterrani, que transcorre per la costa.

Segons l'eurodiputat del PP Luis de Grandes, el corredor central és un projecte d'Estat, a més de ser "viable i oportú". De Grandes ha criticat els que opinen que cal prioritzar només el corredor mediterrani i ha assegurat que "el que no és possible és admetre el discurs que diu que només s'ha de fer el corredor mediterrani perquè, si no, els diners, que són escassos, no ens arribaran". De Grandes ha afegit que "és un plantejament que goso qualificar de 'mesquí'".

Per la seva banda, l'eurodiputada socialista Inés Ayala ha dit que han defensat el corredor mediterrani "més que ningú", però que "no pot ser excloent de defensar la resta d'eixos ferroviaris espanyols, que també són essencials".

L'eurodiputada del PSC Maria Badia ha assegurat que els dos representants que els socialistes catalans tenen a l'Eurocambra votaran en contra de l'esmena. "Si es consideren prioritaris tots els corredors, no hi haurà cap prioritat, cosa que no sembla coherent", ha afirmat.

Les esmenes al projecte de la xarxa transeuropea de transports i al reglament que estableix les eines per al seu finançament es votaran a la Comissió de Transports del Parlament Europeu el 27 de novembre i en el plenari del mes de gener, segons les previsions provisionals de l'Eurocambra.
Anar al contingut