Un camp de refugiats gestionat per l'ACNUR.
L'ONU no tñe prou recursos per atendre emergències humanitàries imprevistes.
Ginebra

Augmenten les peticions d'ajudes a l'ONU però no els recursos disponibles

L'alt comissionat de les Nacions Unides per als refugiats, Antonio Guterres, ha alertat que l'ONU no té prou reserves per atendre emergències humanitàries imprevistes en uns moments en què augmenten les peticions d'ajuda i els recursos són els mateixos de l'any passat.

RedaccióActualitzat
L'alt comissionat de les Nacions Unides per als refugiats, el portuguès Antonio Guterres, ha alertat que l'ONU no té prou reserves per atendre emergències humanitàries imprevistes. Guterres ha fet aquesta afirmació a Ginebra durant el discurs inaugural de la reunió anual del Comitè Executiu de l'ACNUR.

L'alt comissionat ha advertit que l'ACNUR es troba sota una gran pressió, per la combinació de noves crisis de refugiats amb altres d'antigues, encara no resoltes.

Aquestes crisis posen a prova la capacitat de resposta de l'ONU, en uns moments en què augmenten les peticions d'ajuda i els recursos són els mateixos de l'any passat.

El 2011 hi va haver 800.000 nous refugiats, i aquest any ja hi ha 700.000 persones que han fugit de la República Democràtica del Congo, Mali, el Sudan i Síria.
Anar al contingut