El portaveu Francesc Homs
El portaveu Francesc Homs
Barcelona

Homs: "El que fa por de debò són els pressupostos generals de l'Estat"

Després de constatar que es tornen a incomplir els deutes que l'administració de l'Estat té amb Catalunya, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha qualificat de "vergonya" la distribució de la inversió pública, que deixa Catalunya amb percentatges molt per sota del que representa a nivell de població i també en termes de riquesa.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha analitzat els pressupostos generals de l'Estat per al 2013 en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la reunió setmanal del govern que aquest dimarts ha presidit la vicepresidència Joana Ortega, ja que el president Artur Mas és a Madrid per assistir a la Conferència de Presidents Autonòmics. Homs ha desgranat els greuges que considera que els comptes recullen per a Catalunya i ha afirmat, contundent: "El que fa por de debò són aquests pressupostos".

Després de constatar que es tornen a incomplir els deutes que l'administració de l'Estat té amb Catalunya, ha qualificat de "vergonya" la distribució de la inversió pública, que deixa Catalunya amb percentatges molt per sota del que representa a nivell de població i també en termes de riquesa.

També ha considerat "paradoxal" que en un context de crisi en què tothom redueix despesa aquesta partida de l'administració de l'Estat creix. Homs, a més, ha posat en dubte que siguin uns comptes realistes en l'actual quadre macroeconòmic. "Hi veiem molts interrogants", ha afirmat.

A més, Homs, que a preguntes dels periodistes ha qualificat de "molt greus" les declaracions de Wert sobre les escoles catalanes i l'independentisme, ha denunciat que el govern espanyol ha derogat el decret a través del qual transferia a les comunitats el patrimoni de la Seguretat Social, fet que suposa, per Homs, que "s'apropia" les inversions que la Generalitat ha fet en els hospitals catalans públics.

Els comptes que l'Estat ha preparat per a l'any que ve han despertat veus en contra fins i tot al si de comunitats governades pel PP, com el País Valencià i les Balears.
Anar al contingut