Londres

"The Guardian": "Rajoy s'està guanyant una reputació de mentider"

El rotatiu diu que els mercats no se'n saben avenir dels girs i canvis de Rajoy en matèria econòmica mentre s'acosta més i més a sumar-se a Grècia, Portugal i Irlanda. Diu que no vol demanar el rescat per no perdre les eleccions a la seva "regió natal".

RedaccióActualitzat
El diari britànic "The Guardian" explica que el president espanyol, Mariano Rajoy, s'està guanyant fama de mentider i de marejar la perdiu pensant en els seus beneficis. El rotatiu deixa entreveure que Rajoy està endarrerint una petició de rescat per a Espanya que ja és insalvable perquè no vol perdre les eleccions a la seva "regió natal". Així ho publiquen en un article on expliquen que Rajoy, en roda de premsa després de la Conferència de Presidents, va respondre amb evasives i amb certa ironia els periodistes que li demanaven si el rescat espanyol seria aquest cap de setmana, tal com havia publicat Reuters.

"Hi ha dues possibilitats: que tinguin raó i tinguin més informació que jo, o que no", va dir el cap de l'executiu espanyol als periodistes, després d'haver negat un primer cop de forma taxativa que el rescat fos imminent. Per "The Guardian" aquestes paraules de Rajoy demostren que es comporta com un triler.

El rotatiu usa la paraula "prevarication", que en anglès no vol dir prevaricació, sinó "mentida", "engany", "falsedat" o "frau".

A més, afegeixen que els mercats "no se'n saben avenir" dels "gir" i "canvis" del govern espanyol en matèria econòmica mentre Espanya s'acosta més i més a Grècia, Portugal i Irlanda, que ja han hagut de demanar el rescat formal.

"The Wall Street Journal"
també critica Rajoy més pels fets que per les paraules. El diari nord-americà diu que Rajoy està endarrerint una petició de rescat ineludible aprofitant la moderació de la prima de risc espanyola dels darrers dies i el comportament de l'Ibex, però que això es deu precisament al fet que els mercats ja donen per fet el rescat. Per això, diuen que interpretar aquestes dades econòmiques com un bon senyal és un sense sentit que crea una situació absurda i surrealista.

Anar al contingut