Barcelona

Mas-Colell apel·la a la viabilitat d'un estat propi català per calmar els empresaris

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha parlat aquest dimecres amb tot d'empresaris al Cercle Eqüestre de Catalunya, on ha pogut copsar la "preocupació" -tal com ha dit algun dels assistents- davant el procés sobiranista de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha parlat aquest dimecres amb tot d'empresaris al Cercle Eqüestre de Catalunya, on ha pogut copsar la "preocupació" –tal com ha dit algun dels assistents- davant el procés sobiranista de Catalunya.

En el col·loqui posterior a la conferència del conseller ha buscat calmar temors dels empresaris presents assegurant que el procés serà "dialogat i ordenat", i que en cap cas es plantegen quedar-se fora de la Unió Europea.

Amb tot, Mas-Colell ha avisat que perquè l'escenari d'una Catalunya dins Espanya es mantingui, Madrid haurà de canviar molt l'actitud. Preveient que això no passi, el conseller ha insistit a tranquil·litzar l'auditori amb l'argument que un estat propi per a Catalunya serà viable dins la UE, a l'hora que ha garantit una transició "tranquil·la" cap a l'estat propi.

Una idea que ha repetit molt és normalitat: després de la manifestació multitudinària, és normal que hi hagi un referèndum, com s'ha fet al Canadà amb el Quebec o faran al Regne Unit amb Escòcia. Les comparacions amb aquests processos han estat constants.

Sobre els possibles boicots que tant preocupen els empresaris, el conseller Andreu Mas-Colell, entén "la intranquil·litat del món empresarial" davant aquesta hipotètica independència, però ha urgit a normalitzar al més "ràpid possible" aquest debat per eliminar qualsevol escletxa d'"inestabilitat".

El conseller també s'ha mostrat convençut que un rescat a Espanya comportarà condicions, com ara la reforma de la sanitat. Amb tot, diu que és cosa de setmanes que el govern central demani el rescat i confia que serà positiu per a tothom perquè obrirà l'aixeta del crèdit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut