El president del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
El president del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Brussel·les

Martin Schulz afirma haver rebut 40.000 cartes sobre les declaracions de Vidal-Quadras

El president del Parlament Europeu ha afirmat que no li correspon a ell jutjar les declaracions d'un altre membre de la cambra ni aplicar mesures disciplinàries. Insta els votants catalans a avaluar Vidal-Quadras a les urnes.

RedaccióActualitzat
El vicepresident del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, va convertir-se fa uns dies en centre de la polèmica. Va dir que, si el president de la Generalitat no rectificava i continuava amb la seva intenció de convocar una consulta sobiranista, el govern espanyol hauria d'anar "preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil" perquè "prengués el poder dels Mossos". "S'ha de fer ús legítim, proporcional i prudent de la coacció", afegia en declaracions a un programa de televisió estatal. Diversos eurodiputats catalans van denunciar davant de la Comissió Europea i el Parlament Europeu les declaracions del polític.

En un comunicat, el president de l'Eurocambra, l'alemany Martin Schulz, ha reconegut haver rebut "des de divendres passat unes 40.000 cartes", de ciutadans molestos amb les declaracions de Vidal-Quadras. Schulz assegura que no és la tasca del president del Parlament Europeu "jutjar les declaracions d'un membre" de la cambra ni tampoc "aplicar mesures disciplinàries". "Els asseguro que les observacions del senyor Vidal-Quadras no van ser fetes en la seva capacitat de vicepresident del Parlament Europeu. Reflecteixen una opinió personal en un context econòmic nacional". En aquest sentit, Schluz insta els votants catalans a avaluar a les urnes el comportament del vicepresident. 



Anar al contingut