Barcelona

El sector catalanista del PSC exigeix al partit que defensi una "Catalunya-Estat" dins d'Espanya

Més de 140 militants reclamen a Pere Navarro en un manifest que avali el dret a l'autodeterminació de Catalunya, que "podria ser exercit mitjançant un referèndum convocat pel Parlament de Catalunya". Entre els firmants, hi ha Àngel Ros, Marina Geli, Ernest Maragall i Antoni Castells.

RedaccióActualitzat
El sector catalanista del PSC no s'atura en l'intent que el partit assumeixi postulats més sobiranistes abans de les eleccions del 25 de novembre. Més de 140 militants reclamen a Pere Navarro en un manifest que avali el dret a l'autodeterminació de Catalunya, que "podria ser exercit mitjançant un referèndum convocat pel Parlament de Catalunya". L'objectiu és que hi hagi una "Catalunya-Estat" dins "un Estat espanyol comú o ibèric", mitjançant un pacte d'estat.

Els signants del manifest demanen a la direcció socialista que estigui "a l'altura dels anhels sobirans de Catalunya i del greu repte econòmic i social que tenim plantejat" i alerten que "la Catalunya-Estat no pot fer-se a mida única de la ideologia liberal de centredreta, sinó que ha de construir-se des de la pluralitat".

També alerten que la situació actual de Catalunya és fruit de "la incomprensió, el maltractament reiterat i el rebuig final" de l'Estat a totes les iniciatives per aconseguir l'encaix del país amb Espanya.

El manifest, que porta per títol "Una esquerra catalana forta i majoritària per a una Catalunya constituent", té el suport dels exconsellers Marina Geli, Antoni Castells, Joan Manuel del Pozo i Ernest Maragall, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i l'eurodiputada Maria Badia.

En canvi, no hi ha la signatura de Joaquim Nadal ni de Montserrat Tura, la representant del sector que va disputar a Pere Navarro la candidatura a les pròximes eleccions catalanes.

El text proposa que Catalunya s'encarregui de recaptar tots els impostos i tingui "plena competència" en les polítiques bàsiques i en representació exterior, immigració, esports (incloent "presència catalana normalitzada a les competicions internacionals") i "presència directa en les instàncies federals europees".

Només es compartiria amb Espanya el sistema de pensions i la seguretat social, la defensa, les relacions de l'Estat amb les institucions europees i internacionals i els aspectes comuns d'immigració.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut