Barcelona

Els bars amb terrassa de Barcelona estaran obligats a permetre a tothom fer servir els lavabos

L'Ajuntament de Barcelona vol obligar els bars amb terrassa a permetre l'ús dels seus lavabos al públic en general, tant si són clients com si no. La mesura no agrada als restauradors, que al·leguen problemes de seguretat i higiene en contra de la nova ordenança.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha presentat, aquest dimecres, la seva proposta de nova ordenança per a les 4.200 terrasses que hi ha a Barcelona, i que servirà per unificar les 17 normatives que hi ha actualment. El punt més cridaner del document és que vol obligar els bars amb terrassa a permetre l'ús dels seus lavabos al públic en general. "La mateixa cèdula de la terrassa portarà un dibuix en el qual es dirà que els sanitaris d'aquell local són d'ús públic per a tothom que passi pel carrer", ha explicat, Albert Civit, gerent adjunt de la Regidoria d'Hàbitat Urbà.

Els propietaris al·leguen problemes de seguretat i higiene

Els propietaris de bars amb terrassa s'han mostrat molestos per la nova ordenança que permetrà als vianants accedir lliurement als serveis sense haver de consumir res. Al·leguen, entre altres qüestions, problemes de seguretat i higiene. "Ens ha passat diverses vegades que la gent demana per anar al lavabos i ens desapareixen telèfons i bosses de mà. Jo ho tinc ple i no puc vigilar", ha explicat Albert Adrià, propietari d'un establiment amb terrassa. Un altre restaurador, Fabricio Dui, diu que ho veu injust. "Jo pago per tenir un servei, així que qualsevol que en vulgui fer ús hauria de fer un mínim consum, una ampolleta d'aigua o el que sigui", ha declarat.

La proposta també fixa l'espai que han d'ocupar les terrasses i en regula el mobiliari, com estufes o jardineres. Com a novetat s'estableix un model superreduït d'una taula i dues cadires per a carrers molt estrets i també es determina que com a mínim hi ha d'haver dues taules per terrassa.

El document fixa també els horaris, que seran de diumenge a dijous de les 8 del matí a les 12 de la nit, i els divendres i vigílies de festiu, fins a la una. Les sancions per incompliment aniran dels 750 euros per les faltes lleus als 3.000 per les molt greus.

Aquesta proposta s'ha de negociar ara amb els grups municipals i amb el sector, i s'espera que pugui entrar en vigor el primer semestre del 2013.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut