Detall de la pàgina web de Liberdrac.
Llibres digitals a través d'un únic portal.

Liberdrac permet als llibreters vendre e-llibres en les mateixes condicions que els grans portals

Un portal amb una àmplia oferta en català i castellà, aviat també en anglès, tant de fons com de novetats. És una experiència inèdita a l'Estat que vol ser una eina perquè els llibreters puguin vendre llibres digitals en les mateixes condicions que els grans portals.

RedaccióActualitzat
Les llibreries catalanes han fet una aposta comuna per vendre llibres digitals a través d'un únic portal. Es diu Liberdrac, i hi ha una àmplia oferta en català i castellà, aviat també en anglès, tant de fons com de novetats.

És una experiència inèdita a l'Estat que vol ser una eina perquè els llibreters puguin vendre llibres digitals en les mateixes condicions dels grans portals. És, doncs, una aposta estratègica per optimitzar costos i crear una imatge de marca i mantenir, per sobre de tot, la seva feina de prescriptors, com explicava a aquesta emissora el president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura.

"No és cap secret que la venda de llibres digitals no ha acabat de triomfar al nostre país per diverses raons però, segurament, una d'elles és perquè bàsicament de moment s'ha trobat tot només a la xarxa. En canvi, el paper que té una llibreria presencial pot facilitar que hi hagi gent que estigui interessada per aquest tema però que ells sols no s'acaben de decidir a adquirir un llibre d'aquest tipus".

Amb més de 10.000 títols registrats, Liberdrac neix amb grans aspiracions per al futur. L'objectiu és disposar del màxim nombre de catàlegs editorials existents, apunta Daura. El distribuïdor tecnològic que utilitza el portal és Libranda, però la idea dels llibreters "és anar-ho ampliant", per la qual cosa ja es negocia amb altres distribuïdors.

Ara com ara hi ha 40 llibreries associades de les 650 que hi ha a Catalunya, però es preveu que el nombre vagi creixent.

El llibre comprat pot descarregar-se a través del mateix dispositiu o en un e-reader propi de Liberdrac que comercialitzen les llibreries.






Anar al contingut