Londres

La BBC descriu Catalunya com "una espècie d'Alemanya" dins l'estat espanyol en un reportatge sobre la independència

Catalunya és "com una espècie d'Alemanya" dins de l'estat espanyol, segons un reportatge del programa "Newsnight" de la cadena britànica BBC, titulat "Catalunya dirà adéu a Espanya?". L'editor econòmic de la televisió, Paul Mason, ha analitzat, en un espai d'uns deu minuts fet a Barcelona, el creixent sentiment independentista a Catalunya.

RedaccióActualitzat
Catalunya és "com una espècie d'Alemanya" dins de l'estat espanyol, segons un reportatge del programa 'Newsnight' de la cadena britànica BBC. L'editor econòmic de la televisió, Paul Mason, ha analitzat, en un espai d'uns 10 minuts fet a Barcelona i titulat "Catalunya dirà adéu a Espanya?", el creixent sentiment independentista a Catalunya.

El reportatge destaca el potencial econòmic del país i afegeix que la independència "sempre ha estat un camí somiat, però mai emprès", però que la crisi ho està canviant tot.

Al vídeo, el secretari general de Convergència, Oriol Pujol, assegura que "serà impossible evitar" la celebració d'un referèndum i defensa que si Espanya impedeix la consulta, Catalunya "no s'aturarà" i afegeix que si el seu partit no és el que porta Catalunya cap a la independència "ho farà algú altre".

Pujol també explica que els catalans suporten "el doble de retallades" i paguen "el doble d'impostos".

En el reportatge també hi surt una visita de Mason a la Barceloneta on parla amb algunes persones que posen de manifest que el sentiment independentista va en augment.

Mason conclou que el suport a la independència ja està per damunt del 50% i que "ningú sap en quin punt s'aturarà" aquesta "onada".

El periodista també es fa ressò de les amenaces d'alguns militars com el coronel espanyol Francisco Alamán Castro que va amenaçar Catalunya a final d'agost amb una intervenció militar si opta per la independència.

El reportatge acaba amb una ballada de sardanes. Mason explica que, fins ara, "la llibertat cultural havia contingut l'independentisme". "Però la crisi ho ha canviat tot. I encara no sabem on acabarà la crisi", conclou el periodista.

Anar al contingut