Sant Sadurní d'Anoia

Navarro insta el govern a recuperar l'impost de successions per finançar les entitats socials

ACNActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha lamentat que el govern no hagi evitat la delicada situació econòmica de les entitats perjudicades pel retard en el pagament del fons de liquiditat. Considera que l'executiu de Mas té "les eines per poder actuar en matèria fiscal" i ha apuntat que una seria recuperar l'impost de successions.

Navarro ha denunciat un "incompliment" per part de la Generalitat a l'hora pagar entitats i centres concertats. Un retard que la Generalitat atribueix al no cobrament dels 560 milions d'euros del fons de liquiditat que ha d'ingressar el govern espanyol. "Tot allò que és un dret s'està convertint en caritat", ha subratllat en declaracions als mitjans de comunicació el primer secretari del PSC. Per aquest motiu, ha anunciat que el PSC està estudiant una fórmula que inclourà en el programa electoral per al 25-N i que contempla un sistema per tal que aquestes entitats "puguin tenir recursos independentment de la tresoreria general", ha assenyalat. "Una fórmula per garantir que el cost d'aquestes polítiques socials pugui tenir un finançament automàtic", ha afegit.

En aquest sentit, ha avançat que la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya tindrà una filosofia de proximitat amb el ciutadà. "Farem una campanya molt a prop de la gent, una campanya no només parlant sinó també escoltant molt", ha dit. Per contra, indica que el govern de CiU no ha escoltat la gent. "El Govern no sap què està passant a Catalunya, no sap què passa als barris del país ni amb les entitats socials", ha conclòs.



Anar al contingut